Haberler « geri
21. SAMSİAD Aylık İş Yemeği Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY'un Katılımıyla Gerçekleştirildi.
21. SAMSİAD Aylık İş Yemeği Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY'un Katılımıyla Gerçekleştirildi.
21. SAMSİAD Aylık İş Yemeği Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY'un Katılımıyla Gerçekleştirildi.

2.3.2011

21 . Aylık Geleneksel İş Yemeğimizin konuğu Samsun Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy oldu.

Samsun'da göreve başladığı günden itibaren yapılan çalışmalar hakkında SAMSİAD üyelerine bilgi veren Sayın Valimiz, lojistik sektöründen, tarıma, turizmden sağlığa çok sayıda konuda açıklamalarda bulundu.

Samsun'un potansiyellerinin arzu edilen seviyeye getirebilmenin zor olduğunu söyleyen ve bu potansiyelleri harekete geçirecek dinamiklerinin var olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, “Samsun, kuzey ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi bakımından çok önemli bir konuma sahip. Burada lojistik sektörünü daha iyi noktaya taşıyabilmek bakımından bir çalışma yapılması gereği ortaya çıktı. Bu kapsamda bir lojistik master planı yapılması konusunda karar verdik. Bu kapsamda biz özellikle OKA'dan da kaynak almak suretiyle TSO aracılığıyla lojistik master planını hazırladık. Şu anda Samsun'un lojistik master planı hazırlandı. Biz onu değerlendirmeye alacağız. Lojistik köy kurulmasıyla ilgili önerilen alternatif yerlerin en uygununun hangisi olabileceği ve Samsun'un önümüzdeki dönemde lojistik sektöründen daha fazla pay alabilmesi adına neler yapabileceğimizi ortaya koyma bakımından bu çalışmayı belirli kurumlarımızla işbirliği içinde daha somut adımlar atmak suretiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

Samsun'un önemli potansiyellerinin birisinin de tarım olduğunu ifade eden Sayın Valimiz “Çarşamba ve Bafra Ovaklarında ürettiğimiz tarımsal ürünlere baktığımızda ihraç edilebilir tarımsal ürünümüz fındık dışında yok denecek kadar az. Bir tarım master planı hazırlanmasının tarımda neyin nasıl yapacağımızı, yol haritasının sağlıklı bir şekilde ortaya konulması bakımından önemli gördük. Samsun İl Özel İdaresi olarak tarım master planının ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firma çalışmalarını sürdürüyor. Sektörün taraflarıyla birçok kurum ve kuruluşun katılımlarıyla bir ön toplantı gerçekleştirdik ve bakış açımızı ortaya koyduk. Taban arazisinde fındık yetiştirilmesinin teşvik edilmediğini biliyoruz. Yüzde 6 eğitimden yukarı olan arazilerde bu teşvik ediliyor. Samsun'da özellikle Çarşamba, Terme olmak üzere Ondokuz Mayıs ve Alaçam'a kadar olan bölgede düz taban arazide fındık yetiştiriliyor. Taban arazisinde fındığı söktüğümüzde yerine hangi ürünü yetiştirmeliyiz. Bu soruyu sorup, cevabını da bu sektörde yer alan kişi ve kuruluşlarla vermek durumundayız. Tarımsal dönüşümde de fındığın düz taban arazisinde teşvik kapsamı dışında bırakılmış olmasını Samsun için bir fırsat olarak görüp, alternatif ürünlerimizi, neyi nasıl yetiştireceğimizi ortaya koymamız lazım. Özellikle Samsun'da önemli bir hayvancılık potansiyeli de var, bunun korunması ve daha üst noktalara taşınması için tarım master planı içinde yapmamız gereken çalışmalar var” diye konuştu.

Samsun'un turizm pastasından yeterince pay alamadığını açıklayan Vali Aksoy, “Özellikle yatak sayısı itibariyle baktığımızda maalesef çok az. Bugün istediğimiz kadar turist geldiğini varsaysak da onları yatıracak tesislerimiz arzu ettiğimiz sayıya ulaşmış değil. Özellikle nitelikli yatak sayısının artırılmasıyla ilgili, özellikle kent merkezinde otel yapılacak arsalar üretildi ve üretilmeye de devam ediyor. Yakın tarihte Samsun'da birkaç otelin temeli atılabilir noktaya gelecek. Bazılarının ihale sürecinde bazı sorunlar yaşandı, tamamlanması konusunda yürütülen çalışmalar var. Birden fazla nitelikli otelin temeli atılacak. Otel sorunun bir kısım azalmasına katkı sağlayacak. Özellikle Doğu Karadeniz'in turizm odaklı kalkınması amaçlı bir çalışma yürütülüyor. Ordu, Rize, Giresun, Trabzon, Gümüşhane olarak başlayan projeye Samsun Artvin ve Bayburt illeri de eklendi. Bir GAP gibi Doğu Karadeniz'de de turizm odaklı kalkınma projesi belirlendi. Bu konuyla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda her ilin turizm master planı hazırlandı ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile entegre olması öngörüldü. Samsun içinde turizm master planının ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firma çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce ilan edilmiş olan turizm alanları var. Özellikle Havza'da ki termal turizm alanı daha önce tahsise çıkmış ancak yaşanan bir su sorunu nedeniyle kimse ihaleye girmemiş. Termal su Birliği çerçevesi içinde Havza Belediyesi ile yaptığımız çalışmalarda 4 litre saniye suyun bu yapılacak otel bölgesine verilmesi kararı alındı. Önümüzdeki dönemde ilk tahsise çıkılacak olan gruplara Havza'da ki termal bölge de dahil edilecek” şeklinde konuştu.
Diğer Haberler Tüm Haberler
14 Mayıs 2024 Salı
MAYIS AYI İŞ TOPLANTIMIZ
MAYIS AYI İŞ TOPLANTIMIZ
Derneğimiz Mayıs Ayı İş Toplantısını Ahlatcı Yatırım İş Birliği ile Valimiz Sn. Orhan Tavlı, Samsun Ticaret İl Müdürümüz Sn. Kürşat Turpçu ve dernek üyelerimizin de katılımı ile; 2024 Yılı Ekonomik Beklentilerini Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. 📌Toplantıda; Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Atilla Esen, Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş ve Şubeler Koordinasyon Direktörü Hakan Mercan tarafından ekonomik beklentilerle ilgili sunum gerçekleştirildi. Katlım gösteren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.
3 Mayıs 2024 Cuma
İL TİCARET MÜDÜRÜMÜZÜN YÖNETİM KURULUMUZU ZİYARETİ
İL TİCARET MÜDÜRÜMÜZÜN YÖNETİM KURULUMUZU ZİYARETİ
Yönetim Kurulu toplantımız 02.05.2024 tarihinde Samsun Ticaret İl Müdürü Sn. Kürşat TURPÇU’nun katılımı ile dernek ofisinde gerçekleştirildi. Toplantımızda gündeme ilişkin konular değerlendirildi.
8 Nisan 2024 Pazartesi
BAFRA SERA OSB YATIRIM KOMİTESİ TOPLANTISI
BAFRA SERA OSB YATIRIM KOMİTESİ TOPLANTISI
📍Bafra Sera OSB Yatırım Komitesi Toplantısı; Başkanımız Süleyman Ferşat ELDEMİR ev sahipliğinde Hollanda’dan gelen misafirimizden “Sera Yatırımı ve Üretim Pazarları” konusunda bilgi aldık. Toplantı Komite Başkanımız İsmail OKUTGEN ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin de katılımı ile gerçekleşti.
Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği
Telefon : +90 (362) 432 67 50
Faks : +90 (362) 431 49 15
E-Posta : info@samsiad.com
Adres : Ulugazi Mah. İstiklal Cad. Cerit Apt. Kat: 7 No: 17 İlkadım / SAMSUN
Türkonfed (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Orkasifed (Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu)
Hızlı Erişim
Ana Sayfa
Kurumsal
Üyelik
Bilgi Merkezi
Basında SAMSİAD
İletişim
SAMSİAD AİLESİ, MEHMET KOÇAK BAŞKANLIĞINDA 65. AYLIK İŞ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Misyon
Kurucular
Tarihçe
Yönetim Kurulu
Eski Başkanlarımız
Tüzük
Üyeler
Beni Yeniliklerden Haberdar Et
Ad / Soyad
Gsm No
E-Posta
KA İnternet Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.